Dan polja kukuruza u Nijemcima

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede – Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, a uz svekoliku pomoć Područne jedinice Vukovar i njenih vrijednih djelatnika, kao i vlasnika parcele i uglednog poljoprivrednika gospodina Marka Šibalića iz Nijemaca, zasijan je 09. travnja 2019. usporedni pokus hibrida kukuruza iz 9 sjemenarskih kuća, koje su zastupljene na tržištu Republike Hrvatske.

U pokusu je zasijano 49 hibrida vegetacijskih skupina 300 – 500, koje ćemo na Danu polja kukuruza u javnoj berbi, 01. listopada 2019. s početkom u 10 sati, izvagati, izmjeriti vlagu i izračunati pronos, a naknadno napraviti i kompletnu analizu po hibridima. Pokusna parcela se nalazi na glavnom putu Nijemci – Đeletovci.

Nadamo se dolasku predstavnika svih zastupljenih sjemenarskih kuća, kao i predstavnika nekih značajnih tvrtki i službi koje se bave poslovima vezanim za poljoprivrednu proizvodnju, koje će te moći direktno kontaktirati i dobiti pravi savjet i preporuku za vašu proizvodnju.

Veselimo se Vašem dolasku na našu i Vašu radionici u polju.

Poziv

Đuro Cerovčec, dipl. ing. agr.