Održan Zagorski Gospodarski zbor, Krapina

U sklopu održanog Zagorskog Gospodarskog zbora Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva (Ministarstvo poljoprivrede) u četvrtak 12.09.2019. godine održala je radionicu pod nazivom „Autohtone sorte regije Središnja bregovita Hrvatska“. Predstavljena je regionalizacija vinogradarsko – vinarske proizvodnje prema novom Zakonu o vinu i projekt VINA od DAVNINA kroz priču o autohtonim sortama i vođeno kušanje vina.

Uprava je na svojim izložbenim prostorima predstavila vinsku manifestaciju „VINA od DAVNINA“ – reviju vina hrvatskih autohtonih sorti vinove loze koja će se održati po treći put 17.04. i 18.04.2020. godine u prostorima Art galerije LAUBA u Zagrebu. Posjetiteljima je predstavljen i rad Uprave s posebnim osvrtom na savjetovanje poljoprivrednika kroz edukacije (tečajeve) i individualno savjetovanje (savjetnički paketi) iz Programa ruralnog razvoja.

Subota (14.09.) je bila rezervirana za radionicu Sljubljivanje sira i „VINA od DAVNINA“. Već drugu godinu za redom u sklopu Zagorskog Gospodarskog zbora i Tjedna kajkavske kulture sirarski i vinarski tim Uprave za stručnu podršku razvoja poljoprivrede i ribarstva održao je radionicu za koju se tražilo mjesto više.  To samo potvrđuje kako se među ljudima javlja sve veća svijest o konzumaciji domaćih autohtonih proizvoda naših OPG-a ali i širi kultura stola i pijenja vina.

Sa pozitivnim dojmovima ostavljamo 54. Festival kajkavske popevke iza sebe i radujemo se sljedećima.

 

 

 

Radionica Sljubljivanje sira i „VINA od DAVNINA“

Silvija Špiljak, mag. ing. agr.