Sudjelovanje na 4. sastanku projekta ECO-FRIENDLY FARMING FOR FUTURE

U sklopu projekta Eco friendly farming for future (E-COFARM) održan je četvrti sastanak u Mariboru, Sloveniji od 17. do 18. srpnja 2019.

Projekt se provodi u okviru strateškog partnerstva Erasmus uz podršku Turske nacionalne agencije i EU. Nositelj projekta je Bilecik Directorate of Provincial Food Agriculture and Livestock | Turkey, a ostali partneri projekta su:

Bilecik Governorship | Turska
Atatürk Horticultural Central Research Institute (Yalova) – Turska,
Bilecik Seyh Edebali University | Turska
Agrarian Association of Young Farmers of Granada (Granada) – Španjolska,
The Centro Operativo e de Tecnologia de Regadio – COTR (Beja) – Portugal,
Slovene Chamber of Agriculture and Forestry – Institute of Agriculture and Forestry Maribor – Slovenija,

 

 

Ministarstvo poljoprivrede– Hrvatska

Tijekom trajanja projekta izradit će se tematski moduli za edukaciju poljoprivrednika na svim jezicima država partnera projekta, nakon čega će se navedeni moduli objediniti i urediti te kao takvi uključiti u izradu knjige – priručnika za poljoprivrednike. Obrazovnim modulima obuhvaćena će biti područja vezana za navodnjavanje, uporabu gnojiva, uporabu sredstava za zaštitu bilja, te će se dati cjelokupan prikaz zakonske legislative EU u području poljoprivrede. U sklopu priručnika dati će se tehnološke upute za proizvodnju jabuke, vinove loze i rajčice.

Na sastanku u Mariboru održana je prezentacija o evaluaciji projektnih aktivnosti i rezultata samog projekta. Definirani su konačni rokovi i obaveze svih partnera.

Tijekom drugog dana boravka u Mariboru posjetili smo voćarski istraživački centar u Mariboru gdje je predstavljen odjel za zaštitu bilja.

 

 

Petra Pozder, mag. ing. agr

Aleksandra Radić, dipl. ing.