Obavijest poljoprivrednicima!

Prema Zakonom o održivoj uporabi pesticida (Narodne novine, br. 14/14 i 115/18) i Pravilniku o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (Narodne novine, br. 142/12) strojevi za primjenu pesticida koje koriste profesionalni korisnici sredstava za zaštitu bilja podliježu redovitom pregledu (jednom u 3 godine).

Redoviti pregled strojeva za zaštitu bilja održat će se:

  • 04.2019., 9:00h, Oriovac (kino sala)
  • 04.2019., 9:00h, Cernik (dvorište općine)

Od ove obveze pregleda izuzete su sve ručne prskalice, leđne prskalice na mehanički, baterijski i motorni pogon te leđni raspršivači na motorni pogon, također pregled ne obuhvaća nove strojeve (kupljene nakon 1. siječnja 2013. čiji pregled vrijedi 5 godina, po isteku tog razdoblja pregledi se obavljaju jednom svake 3. godine).

Ispravnost rada stroja za primjenu pesticida kontroliraju isključivo ispitne stanice koje imaju ovlaštenje Ministarstva poljoprivrede.

Uz redoviti pregled strojeva za zaštitu bilja održat će se predavanje na temu „Sustav redovitih pregleda uređaja za primjenu pesticida“ i radionica za poljoprivrednike na temu „Kalibracija atomizera i pokaz rada antidrift mlaznica“.

 Ovom prilikom pozivamo sve vlasnike strojeva za primjenu pesticida kao i sve zainteresirane poljoprivrednike da se odazovu na ovaj poziv.

Marina Kršić, mag. ing. agr.
E-mail: marina.krsic@mps.hr

Pripremi za ispis