Predavanje o biodinamičkoj poljoprivredi

Slijedom aktivnosti promoviranja i prakticiranja praksi korisnih za klimu, okoliš te razvoj ljudskih bića četvrtu godinu za redom pripremamo događanja na biodinamičkom gospodarstvu Drvo života u Ugarcima.

U organiziranju i provođenju događanja sudjeluju biodinamičko gospodarstvo gospođe Lucije Palavra, Ministarstvo poljoprivrede i Zadruga za etično financiranje svatko sa svojim doprinosom u svrhu angažiranja za cjelovito i održivo gospodarenje i življenje.

Tijekom godine održavamo radionice izrade biodinamičkih pripravaka od kojih su značajne proljetna i jesenska radionica, te izrada Fladena, pripravka po Mariji Thun i pripravka od koprive. Sve radionice započinjemo vježbama euritmije pod stručnim vodstvom Waldorfskog pedagoga. Time podsjećamo da osim poljoprivredne proizvodnje njegujemo i zdrav odnos prema sebi, ljudskim bićima zbog kojih i postoji priča proizvodnje hrane. Događanje ove godine započinjemo predavanjem o biodinamičkoj poljoprivredi zatim nastavljamo izlaganjem o iskustvima s biodinamičkih imanja, bračnog para koji je ove godine izabrao posjetiti jedino imanje u Hrvatskoj koje ima Demeter certifikat.

Događanje se održava 20. ožujka 2019.na biodinamičkom imanju Drvo života u Ugarcima 14, selu pokraj Požege s početkom u 18.00. sati.

Program koji smo pripremili je slijedeći:

18:00 Vježbe euritmije; Waldorfski pedagog P. Matajčević, ing.el.

 

18:30 Predavanje – Što je biodinamička poljoprivreda; L. Palavra

 

19:00 Iskustva s biodinamičkih gospodarstava Francuske, Engleske, Norveške, Indije, Novog Zelanda i Waldorfske škole iz Fidžija, mladog bračnog para iz Brazila koji trenutno boravi u Požegi.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže te se prijave za sudjelovanje do utorka  19. ožujka 2019. na e – adresu: palavra.lucija@gmail.com; snjezana.p-pilon@mps.hr; abekic@zef.hr

Ulaz je slobodan i dobro nam došli

Pešut-Pilon Snježana dipl.ing.agr.

Pripremi za ispis