Valentinovo na Jelačiću uz VINA od DAVNINA

U ugodnoj i otmjenoj atmosferi osobno se predstavlja 40 – tak odabranih vinarija iz cijele Hrvatske, među kojima i najbolji vinari iz projekta VINA od DAVNINA.

Tijekom tri dana održavanja posjetitelji mogu uživajući u dobrom vinu na jednom mjestu upoznati raznolikost i bogatstvo ponude svih vinskih regija Hrvatske s posebnim naglaskom na vina autohtonih sorata.  Ponuda vina je promotivnog karaktera s promotivnim cijenama vina na čaše i butelje. Osim uživanja u dobrom vinu na Trgu, posjetitelji će moći direktno od vinara kupiti vino za svoje voljene, a na Valentinovo uz svaku kupljenu bocu vina Grad Zagreb poklanja ružu.

Nastup proizvođača vina autohtonih sorata pod jednim nazivom VINA od DAVNINA na ovoj manifestaciji najava je i  2. revije VINA od DAVNINA u organizaciji Ministarstva poljoprivrede koja će se održati u Art galeriji LAUBA 26. i 27. travnja 2019. Reviji će prethoditi i 2. ocjenjivanje vina hrvatskih autohtonih sorata koje će se održati 02. travnja 2019. godine, a  vina će ocjenjivati  komisija sastavljena od iskusnih ocjenjivača, vrsnih poznavatelja vina autohtonih sorata.