16. županijsko natjecanje u oranju Zagrebačke županije

Suorganizator natjecanja, koji je financijski potpomogao ovu manifestaciju, jest Zagrebačka županija – Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo.

Natjecanje se održalo u Zaprešiću, na državnoj parceli u neposrednoj blizini Westgate Shopping City centra.

Prisutne je u ime Zagrebačke županije pozdravio pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo mr.sc. Josip Kraljičković, koji je i dodijelio nagrade svim natjecateljima.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno deset natjecatelja. Od toga ih je sedam sudjelovalo u kategoriji plugova ravnjaka – Mario Miler (prvo mjesto), te dalje redom Ivan Gruden, Marko Cvetković, Oto Šetinc, Stjepan Doračić, Stefani Cvetković i Ivan Pogačić, dok su se u kategoriji plugova premetnjaka natjecala tri natjecatelja – Stjepan Cvetković (prvo mjesto), te dalje redom Ivan Vrhovec i Tin Šetinc.

Prema odluci UOZŽ, a radi osiguranja dovoljnog vremena za pripreme za natjecanje, prvoplasirani natjecatelji u obje kategorije stekli su pravo sudjelovanja na državnom natjecanju u oranju 2019. godine. Kako je Mario Miler maloljetan, na državno natjecanje iz kategorije plugova ravnjaka ići će Ivan Gruden, a u kategoriji plugova premetnjaka Stjepan Cvetković.

Ocjenjivanje su, prema Pravilniku svjetskog natjecanja u oranju, obavili certificirani suci Marijan Mavračić, Nenad Đura te Luka Jović, a mjeritelji dubine oranja bili su Nikola Miler i Dragan Miler. Voditelj natjecanja i glavni sudac bio je Dario Padro.

Osim priznanja za sudjelovanje svim natjecateljima i diploma za prvoplasirane natjecatelje u obje kategorije, natjecatelji su nagrađeni peharima i nagradama.

Sponzori natjecanja bili su:

Bc Institutd d.d.: 1. mjesto ravnjak – sjemenski kukuruz za 1 ha, 1. mjesto premetnjak – sjemenski tritikal za 1 ha i 2. mjesto premetnjak – sjemenska pšenica za 1 ha.

KWS: 2 x sjemenski kukuruz za 1 ha – 1. mjesto i 2. mjesto ravnjak i

Gospodarski list: 1. mjesto premetnjak – tromjesečna pretplata na Gospodarski list i gratis knjiga po izboru; 1. mjesto ravnjak – gratis knjiga po izboru; 2. mjesto ravnjak – gratis knjiga po izboru.

Posebnu zahvalu upućujemo svim članovima Udruge orača Zagrebačke županije koji su svojim radom i trudom  omogućili ovo natjecanje.

Projekt je potpomognut sredstvima Zagrebačke županije.

Dario Padro, dipl. ing. agr.

 

Pripremi za ispis