Radionica: Sljubljivanje sira i Vina od Davnina

Domaće sireve koji se tradicijski proizvode u „kajkavskom“ dijelu Lijepe naše spojiti ćemo sa vinima autohtonih sorata koje su u prošlosti bile vodeće sorte u vinogorjima Sjeverozapadne Hrvatske.

Kušati ćemo vina : Belina starozagorska, Dišeća Ranina, Kraljevina, Pušipel, Sokol i Škrlet, te sireve : Preveli sir, Suhi sir, Svježi sir, Kuhani sir, Dimljeni kuhani sir i Polutvrdi sir. Koji sir sa kojim vinom ćemo sljubiti doznati ćete ako se prijavite za sudjelovanje na radionici na e-mail: vinaoddavnina@savjetodavna.hr

Za vrijeme trajanja Tjedna kajkavske kulture od 01. -09. 09. 2018. na Vinskom placu u izložbenom prostoru  Vina od Davnina svaki dan će biti posvećen jednoj autohtonoj sorti vinove loze čije će se vino moći i kušati uz stručno vodstvo naših savjetnika. Vikendom ćemo svaki dan sljubiti jedno vino sa sirom te će  posjetitelji moći kušati i ocijeniti „dnevnu“ kombinaciju.

Organizator radionice i Izložbenog  prostora na VINA od DAVNINA na Vinskom placu je Hrvatska poljoprivredno – šumarska savjetodavna služba u suradnji sa TZ grada Krapine, Proizvođačkom organizacijom Škrlet, Udrugom Kraljevina Zelina, Županijskom markom Pušipel i projektom : Zaštita i revitalizacija autohtonih sorata Hrvatskog zagorja.

Sponzor: Jamnica d.d..

Program TKK pogledajte OVDJE!