U Osijeku 16. Natjecanje u oranju RH i 7. Natjecanje u oranju konjima RH

U organizaciji Osječko-baranjske županije, Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača, Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe i grada Osijeka, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede na prostoru Sportske zračne luke Osijek-Čepin u subotu 25. kolovoza 2018. godine s početkom u 9,00 sati održati će se 16. Natjecanje u oranju Republike Hrvatske i 7. Natjecanje u oranju konjima Republike Hrvatske. Na 16. natjecanju orača natjecati će se 31 natjecatelj iz 16 županija u kategoriji ravnjak i premetnjak. Državni pobjednici iz ove dvije kategorije predstavljat će Hrvatsku na 66. Svjetskom natjecanju u SAD-u 2019. godine.

Peti Farm show je  već tradicionalan sajam poljoprivredne mehanizacije koji se jednom godišnje održava u Čepinu kod Osijeka. U organizaciji Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, ovo je prvi sajam u RH specijaliziran upravo za mehanizatore, no mogu se vidjeti i sjemenske kuće, proizvođači zaštitnih sredstava, gnojiva, ali i pogledati pokusna polja te demonstracije strojeva.

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba osim u organizaciji sudjeluje i sa svojim izložbeno informativnim prostorom gdje naše djelatnike mogu obići svi posjetitelji.

Pripremi za ispis