Kak se oralo v Međimurju?

Organizatori natjecanja kao i svih godina do sada bili su: Udruga za organizaciju natjecanja orača Međimurske županije i Hrvatska poljoprivrednošumarska savjetodavna služba, dok su glavni pokrovitelji natjecanja Međimurska županija i općina Strahoninec. Kako se ne bi prekinula tradicija natjecanje je održano u jednom od najtoplijih dana u godini uz nezaobilazni grah što nije utjecalo na dobro raspoložene natjecatelje.

Sve natjecatelje, njihovu podršku i zaljubljenike oranja pozdravili su: predsjednik općinskog vijeća općine Strahoninec Vlado Lepen, pomoćnik ravnatelja HPŠSS-a Siniša Hrgović i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je i otvorio natjecanje.

Tešku, ali nepristranu dužnost sudaca na natjecanju obavljali su: Tatjana Međimurec, Ana-Marija Čajkulić, Željko Ferenc i Tomislav Berend. Nakon provedene trodnevne edukacije kroz mjeru 1.1.2 Osnovna obrada tla-oranje vidljiva su poboljšanja u kvaliteti izvođenja natjecateljskog oranja. Ove godine natjecalo se jedanaestero natjecatelja u oba dvije kategorije, a najbolju vještinu pokazali su pobjednici već nekoliko godina zaredom Fran-Andrej Jalušić iz Čakovca u kategoriju plugova ravnjaka i Tomislav Kolarić iz Savske Vesi u kategoriji plugova premetnjaka koji će braniti boje Međimurske županije na državnom natjecanju u Osijeku. Vrijedne nagrade osigurali su sponzori natjecanja: Adria oil d.o.o, Eko Terra, Mauthner, BASF, Bc Institut Zagreb, KWS Sjeme d.o.o. Požega, Bayer CropScience, Pioneer sjeme d.o.o. Hrvatska; RWA Reiffeisen Agro; Syngenta Agro; Poljoprivredna zadruga Čakovec, AgroChem Max, Fanon d.o.o., MGP Čakovec, PPK Nova Gradiška i Poljoprivredni institut Osijek kojim još jednom zahvaljujemo na nagradama.

Nadamo se da se vidimo iduće godine!

Suzana Pajić, dipl.ing.agr.
Viša stručna savjetnica

Pripremi za ispis