Održano je 15 natjecanje orača Brodsko-posavske županije

Okupljenima su se obratili Stjepan Vučković predsjednik Udruge natjecatelja u oranju Brodsko-posavske županije, načelnik općine Slavonski Šamac Branislav Milinović, ravnatelj Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe Zdravko Tušek, župan Danijel Marušić i državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak koji je ujedno otvorio 15. natjecanje orača.

Budući da su ove godine zbog učestalih oborina uvjeti za oranje bili dosta dobri, suci su imali zahtjevnije ocjenjivanje. Nakon unosa ocjena i obrade podataka suci, Juraj Klarić, Tomislav Koturić i Đuro Cerovčec kreirali su sljedeć poredak:

U kategoriji plugova ravnjaka:

1.Marijan Petričević (Bodovaljci)

2.Matej Dorić (Svilaj)

3.Antun Jovičić (Svilaj)

U kategoriji plugova premetnjaka:

1.Ivan Karavidović (Gundinci)

2.Šimo Karavidović (Gundinci)

3.Josip Ćosić (Kruševica)

Petnaestogodišnji natjecatelj Mato Karavidović iz Gundinaca je najmlađi natjecatelj i njemu je ovo drugo po redu natjecanje.

Pobjednik u kategoriji plugova ravnjaka Marijan Petričević iz Bodovaljaca te pobjednik u kategoriji plugova  premetnjaka Ivan Karavidović iz Gundinaca predstavljat će Brodsko-posavsku županiju na 16. Natjecanju orača Republike Hrvatske koje će se održati 25. kolovoza 2018.godine u Osijeku, u sklopu Farm showa.

Nakon dodjela nagrada i priznanja upriličen je svečani ručak za natjecatelje, sponzore, organizatore i sve posjetitelje. Dobro raspoloženje uz pjesmu i zvuk slavonske tamburice nastavljeno je do kasnih popodnevnih sati.

Organizatori natjecanja, Udruga natjecatelja u oranju Brodsko-posavske županije, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba i Upravni odjel za poljoprivredu Brodsko-posavske županije zahvaljuju se općini Slavonski Šamac kao domaćinu natjecanja, te obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Marka Ovničevića iz Slavonskog Šamca koji je ustupio svoju poljoprivrednu parcelu najboljim oračima županije. Zahvaljujemo se i svim sponzorima koji su na svoj način pripomogli da svi natjecatelji odu zadovoljni sa ovog natjecanja. Vrijedne nagrade osigurali su sljedeći sponzori:

Brodsko-posvska županija, Poljiprivredni institut Osijek, Bc institut, Agroglas, BASF, Gospodarski list, Agro Chem, Pioneer, RWA, Timac Agro.

Marijanu i Ivanu želimo dobro oranje i ravnu brazdu na predstojećem državnom natjecanju.

Dario Đurđević, dipl. ing. agr., viši stručni savjetnik

 

Pripremi za ispis