Izložba stoke Krapinsko-zagorske županije

Prvonagrađena grla prema kolekcijama su: PINA od vlasnika Anđelka Fistrića kao krava s tri i više teljenja, DORIS od Tomislava Kuharića kao krava s dva teljenja, PEGY od vlasnika Tomislava Kuharića kao prvotelka, SELMA od Milana Kusa kao starija steona junica i ROSA od Borisa Šlogara kao mlađa steona junica.

Šampionkom izložbe proglašena je krava CRVENA od uzgajivača Božidara Domitrana te je nagrađena šampionskim zvonom kojeg su uručili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i pomoćnik ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije Mato Čaćić.

Sva nagrađena grla dobila su novčane nagrade od Krapinsko-zagorske županije te prigodne diplome Hrvatske poljoprivredne agencije i nagrade od sponzora koji su bili prisutni na izložbi.

Uz izložbu stoke u Pregradi prikazani su i konji koji su svojom ljepotom također plijenili pažnju posjetitelja.

Veliku pozornost na izložbi dobio je i kup mladih uzgajivača tzv. Bambino kup na kojem je učestvovalo 18 djece u dobi do 15 godina koji su bili obučeni u narodne nošnje zagorskog kraja te su predvodili telad sa svojih gospodarstava. Na izložbi su se predstavili i uzgajivači peradi i malih životinja.

Izložbu je organizirala Krapinsko-zagorska županija u suradnji s gradom Pregradom, Hrvatskom poljoprivredno-šumarskom savjetodavnom službom  i Hrvatskom poljoprivrednom agencijom.

Izložba stoke bila je dobro posjećena te se pokazala kao dobar promotor uzgoja goveda i ostale stoke i kao i dobar promotor načina života na selu.

                                                                                  Dragutin Kasteljan, dipl.inž.agr.

Pripremi za ispis