51. Sajam i izložba zagorskih vina u Bedekovčini

Pokrovitelj ove manifestacije je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović  te Ministarstvo poljoprivrede.  Kao izaslanik Predsjednice prisutne je pozdravio  Zdravko Tušek, ravnatelj HPŠSS-a.

Sajam i izložbu je otvorio prošlogodišnji šampion Boris Drenški, vlasnik vinarije „Bodren“. Ove godine na ocjenjivanje vina koje je prethodilo Sajmu pristiglo je 150 uzoraka, a ocijenjeno je 149. Temeljem Pravilnika  ocjenjivanja  vina i voćnih vina Sajma i izložbe zagorski vina, Ocjenjivačka komisija  je dodijelila 7 velikih zlata, 38 zlata, 72 srebra, 30 bronci i 2 priznanja.

Ovime je još jedanput potvrđeno da se u Zagorju proizvode vina vrhunske kvalitete.  Apsolutnim šampionom proglašena je Vinarija „Bodren“ koja  je i među dobitnicima sedam velikih zlata.  Sam Boris Drenški  je priznao da mu ove nagrade u njegovoj Županiji puno znače jer je to potvrda da dobro rade i poticaj da budu još bolji. Treba napomenutu da su kao vinarija bili dobitnici prestižne svjetske nagrade Decanter koju su dobili u Londonu. Također ove godine po prvi puta posjetitelji su imali priliku isprobati vina od autohtonih sorata Hrvatskog Zagorja. 

Uz vina na Sajmu je bila bogata gastro ponuda sa autohtonim zagorskim specijalitetima što je potvrda da se ove dvije grane savršeno nadopunjuju te imaju  optimističnu budućnost.

                                                                                                                   Sandra Majsec, dipl.inž.agr.
viši stručni savjetnik za hortikulturu

Pripremi za ispis