62. Seminar biljne zaštite

Seminar će započeti Okruglim stolom na temu "Primjena sredstava za zaštitu bilja – znanstveno ili emocionalno pitanje", a nastavit će se izlaganja na temu utjecaja EU zakonodavstva te upotrebi glifosata u poljoprivredi. Prisutnima će se predstaviti novi i postojeći problemi u zaštiti bilja, a samo neke od tema bit će koprivina grinja, bolesti masline, voćaka, krumpirova zlatica, kukuruzni moljac te još mnogo toga.

Također, održat će se Okrugli stol pod nazivom "Rezistentnost – od sumnje do potvrde", nakon čega će se izložiti postojeći i novi projekti i njihov odraz na poljoprivredu u RH te napredne tehnologije – podrška integriranoj zaštiti bilja.

Na seminaru će se ujedno razgovarati  i o šumarstvu, odnosno suzbijanju štetnika i bolesti određenih vrsta, o sanaciji šuma te požarima koji su nas pogodili u 2017. godini.

Stručnjaci Savjetodavne službe održat će predavanja na teme poput pojave fitoplazme na uljanoj repici i kukuruzu, suzbijanju tripsa na plodovitom povrću, pojavi bolesti i štetnika na "Varaždinskom zelju", zaštiti jabuka, maslina te štetnika lijeske i kamilice. Nakon toga održat će se Okrugli stol pod temom "Zlatna žutica vinove loze u hrvatskim vinogradima".

Posljednji dan seminara sudionici će moći prisustvovati predstavljaju novosti iz fitomedicine, nakon čega će se održati rasprava i zatvoriti seminar.

Cijeli program 62. Seminara biljne zaštite možete pogledati ovdje

Pripremi za ispis