Održan 3. Hrvatski stručni skup o proizvodnji povrća

Skup je imao i međunarodni karakter zahvaljujući predavačima iz Izraela koji su bili prisutni na panelima i predavanjima te su prenijeli svoja osobna iskustva. Samoj svečanosti otvaranja prisustvovao je i ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek. Trodnevni skup je otvorio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede RH Tugomir Majdak koji je istaknuo važnost ovog seminara zbog razmjene iskustva kroz panel diskusije, radionice i predavanja.

Ovogodišnji skup imao je fokus na potrebama i problemima tržišta te poljoprivrednih proizvođača, rješavanju aktualnih izazova kako bi se pridonijelo razvoju hrvatskog povrćarstva. U panel diskusijama razgovaralo se o tehnologiji, uzgoju, proizvodnji i plasmanu domaćih proizvoda na tržište.

Savjetodavna služba kao jedan od suorganizatora pridonijela je održavanju stručnog skupa kroz predavanja: „Važnost zaštite domaćih proizvoda na primjeru važnosti izvornosti Varaždinskog zelja“, „Potpora Savjetodavne službe proizvođačima povrća u pripremi i realizaciji projekata iz Programa ruralnog razvoja“ te „Novosti i izazovi u zdravstvenoj zaštiti krumpira početkom 21. stoljeća“.