Dan polja hibrida kukuruza u Krapinsko-zagorskoj županiji na OPG-u Rukljač

Na OPG Rukljač u Poznanovcu, 19.09.2017. održan je dan polja Pioneer hibirda kukuruza. OPG Rukljač jedno je od većih poljoprivrednih gospodarstava koje se bavi uslužnim tovom pilića i obrađuje oko 16 ha zemlje te je dugogodišnji domaćin „Pioneer hibrida“.

Na oglednom polju prikazano 4 hibirida Pioneer kukuruza: P0216, P9911, P0023 i P9903. Poljoprivrednicima je tijekom kratkog izlaganja promotora KZŽ iznio karakteristike pojedinih hibrida, skrenuo im je i pažnju na važnost poštivanje optimalnih rokova sjetve, provođenja pravilne agrotehnike, koja je ove godine bila od izuzetne važnosti i dokaz kako će ona gospodarstva koja su poštivala pravila struke unatoč suši imati relativno dobre prinose.

Interesantno je da su danu polja prisustvovali naši „vjerni pratioci“ srednjoškolci Srednje poljoprivredne škole Bedekovčina koji aktivno sudjeluju na gotovo svim događanjima u našoj županiji, od natjecanja orača do ostalih manifestacija. Danas su se iskazali kao pravi slušači i pažljivo slušali izlaganje Pioneer promotora.

Gordana Jurina, dipl. ing. agr.
Viša stručna savjetnica