Održano 7. županijsko natjecanje u oranju Grada Zagreba

Suorganizator natjecanja bio je Grad Zagreb – Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba.

Natjecanje je održano na parceli koju je za natjecanje ustupio Vladimir Leskovac poduzeće „Krmiva“ d.o.o., a na natjecanju je sudjelovalo ukupno devet natjecatelja.

U kategoriji plugova ravnjaka natjecalo se šest natjecatelja – Ivan Novoselec (prvo mjesto), Ivan Jantolek (drugo mjesto), Božo Dumić (treće mjesto), Stjepan Jagatić-Vlašić (četvrto mjesto), Mihael Kalaj (peto mjesto) i Tihomir Milača (šesto mjesto), te tri natjecatelja u kategoriji plugova premetnjaka – Matija Slobodić (prvo mjesto), Dubravko Kalaj (drugo mjesto) i Vladimir Leskovac (treće mjesto).

Prema odluci UOGZ, a radi osiguranja dovoljnog vremena za pripreme za natjecanje, prvoplasirani natjecatelji u obje kategorije stekli su pravo sudjelovanja na 16. natjecanju u oranju Republike Hrvatske 2018. godine. Natjecatelji koji će predstavljati Grad Zagreb na ovom natjecanju su ovogodišnji pobjednici – Matija Slobodić u kategoriji plugova premetnjaka, i Ivan Novoselec u kategoriji plugova ravnjaka.

Ocjenjivanje su, prema Pravilniku svjetskog natjecanja u oranju, obavili certificirani suci Dario Padro, Marijan Mavračić i Tomislav Viceban, a mjeritelji dubine oranja bili su Stjepan Slunjski i Darko Grgat. Voditelj natjecanja i glavni sudac bio je Dario Padro.

Osim nagrada i priznanja za sudjelovanje svim natjecateljima, natjecatelji su nagrađeni i pobjedničkim peharima i diplomama za prvoplasirane natjecatelje u obje kategorije.

Posebnu zahvalu upućujemo svim članovima Udruge orača Grada Zagreba koji su svojim radom i trudom omogućili ovo natjecanje.

 

Dario Padro, dipl. ing. agr.
Pročelnik Podružnice Grada Zagreba – Savjetodavna služba
Predsjednik Udruge orača Grada Zagreba