25. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam i 2. Peti element

Radi se o međunarodnom sajmu poljoprivrednog, gospodarskog i obrtničkog karaktera. Ove godine zemlja partner je Mađarska.

 Uvijek veliku pažnju izlagača i posjetitelja privlači najveća specijalizirana stočarska priredba u zemlji – DRŽAVNA STOČARSKA IZLOŽBA, na kojoj će se tradicionalno predstaviti najuspješniji hrvatski uzgajivači sa svojim najboljim grlima, te prezentirati trendovi modernog stočarstva i uzgoja domaćih životinja.
Na stočarskoj izložbi će više od 200 uzgajivača, iz gotovo svih hrvatskih županija, prikazati oko 500 grla iz uzgoja goveda, ovaca, koza, svinja, konja, izvornih pasmina peradi i pčela.
Osim visoko-proizvodnih, konvencionalnih pasmina, na sajmu se izlažu i grla hrvatskih izvornih pasmina koja su rezultat uzgojnih i ekoloških uvjeta pojedinog područja.

 Uz izlagače koji su vezani na poljoprivrednu proizvodnju od prošle  godine organizirana je nova sajamska manifestacija pod nazivom :

PETI ELEMENT kao  nova sajamska manifestacija privukla je zainteresirane te se nastavlja  i ove godine. PETI ELEMENT – sajam grijanja i obnovljivih izvora energije  održava se  na zatvorenim i otvorenim prostorima Sajamskog prostora Gudovac, a cilj je da se na jednom mjestu okupe i predstave poslovni subjekti vezani uz naslovnu tematiku.

Djelatnici Savjetodavne službe Podružnice Bjelovarsko –bilogorske županije zajedno sa djelatnicima Ministarstva poljoprivrede  i ove godine su prisutni na sajmu, kako bi pružili  informacije  o novostima iz poljoprivrede i šumarstva.

 Prilog: Program sajma

Iva Majhen-Vlašiček, dipl. ing. agr.