Hrvatsko povrće, seminar za razvoj hrvatskog povrćarstva – PRVA OBAVIJEST

3. stručni seminar za proizvođače povrća u Hrvatskoj,

s međunarodnim sudjelovanjem,

koji će se od 29. studenog do 1. prosinca 2017.

održati u LifeClass Termama Sveti Martin u Svetom Martinu na Muri.

Organizatori ovog skupa su Gospodarski list, najstariji i najpopularniji hrvatski stručni časopis s područja poljoprivredne struke koji je od 1842. g. stalno poticao napredne ideje razvoja poljoprivredne proizvodnje i kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatske poljoprivrednike i Društvo agrarnih novinara Hrvatske, strukovna udruga agrarnih novinara koja okuplja sve koji sudjeluju u informiranju javnosti iz područja poljoprivrede i prehrane, te života na selu i koja promiče poljoprivrednu proizvodnju u Hrvatskoj. Suorganizatori su i ove godine najznačajnije hrvatske znanstvene i stručne institucije: Agronomski fakultet u Zagrebu, Hrvatski centar za poljoprivredu hranu i selo, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Savjetodavna služba i Zajednica udruga hrvatskih povrćara.

Budući da je ovo već treća godina kako se organizira Seminar, možemo reći da je ovaj stručni skup već etabliran i izvrsno primljen među samim proizvođačima povrća, kojima je takav skup nasušno potreban, kako bi na jednom mjestu istaknuli i raspravili probleme na koje nailaze u povrćarskoj proizvodnji, ali i saznali o aktualnostima, te novitetima i inovacijama u poljoprivredi. Ovaj seminar predstavlja najbolje što povrćarska proizvodnja može predstaviti u Hrvatskoj, stoga ne čudi izrazito zadovoljstvo svih sudionika na seminaru, koji je i protekle dvije godine održan uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede i sudjelovanje svih najznačajnijih tvrtki u sektoru proizvodnje povrća u Hrvatskoj.

I ove godine Seminar će se održati u Svetom Martinu na Muri, gradiću izuzetnog poljoprivrednog i turističkog potencijala, ali i mjestu koje je sjedište brojnih skupova poljoprivrednika u županiji koja je jedna od najrazvijenijih u proizvodnji povrća i ostalih kultura. Posebno naglašavamo veću ulogu Odjela za poljoprivredu u jedinicama lokalne uprave i samouprave, koje će ove godine aktivno podržati rad Seminara i sudjelovanje povrćara iz svojih lokalnih sredina.

Svoj uspjeh Seminar duguje i velikom broju sponzora koji su nas pratili i koji su na Seminaru pronašli dobar razlog i uvjete prezentirati svoje proizvode i usluge svim najznačajnijim proizvođačima povrća u Republici Hrvatskoj i svim ostalim sudionicima.

Program Seminara odvijat će se kroz plenarna izlaganja i rad u sekcijama. Navodimo nazive sekcija:

  • Aktualnosti u proizvodnji povrća
  • Potencijal hrvatskog turističkog tržišta u plasmanu hrvatskog povrća
  • Zdrava i sigurna hrana i kako je proizvesti ?
  • Nove tehnologije u proizvodnji povrća
  • Od ideje do realizacije investicije u proizvodnji povrća 

Na Seminaru će se održati i okrugli stolovi:

  1. Kako povećati konkurentnost proizvođača povrća u Hrvatskoj i promocija hrvatskih poljoprivrednih proizvoda,
  2. Ukusna i kvalitetna hrana –hrvatsko povrće na svakom stolu
  3. Kako poticati nove ideje i poduzetne povrćare i financiranje u poljoprivredi

Pozivamo vas da se sa svojim prijedlozima, idejama i komentarima vezano uz seminar „Hrvatsko povrće“

javite u redakciju Gospodarskog lista. (tel: 01/3843-222, e-mail: redakcija@gospodarski-list.hr)

U naknadnim obavijestima bit će više informacija o programu i organizaciji seminara.

Mogućnost razvoja hrvatskog povrćarstva postoji. Na nama je da napravimo sljedeći korak!

Gospodarski list i Društvo agrarnih novinara Hrvatske