Akcija prikupljanja ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja 24.03.2017.

Udruga CROCPA u suradnji s tvrtkom CIAK d.o.o. najavila je termin akcije prikupljanja ambalažnog otpada SZB za područje Primorsko-goranske županije

u ČETVRTAK 27. travnja 2017.

Organizatori ističu da će se u akciji prikupljanja CROCPA EKO MODEL u 2017. prihvaćati isključivo prazna ambalaža tvrtki proizvođača i uvoznika članova Udruge CROCPA koji financiraju projekt i omogućavaju korisnicima besplatan povrat ambalaže i zbrinjavanje otpada. Više informacija o projektu možete pogledati na www.crocpa.hr. Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena a za njezino zbrinjavanje trebate se obratiti proizvođačima/uvoznicima tih proizvoda.

Tvrtke članice CROCPE u 2017. jesu: AgroChem-Maks, Agroteks, BASF, Bayer Crop Science, Chromos Agro, Danon, Dow AgroSciences, Florel, Genera,Iskra Zelina Kemijska Industrija, Orchem, Pinus Agro, Stockton, Syngenta Agro.

Poljoprivredna gospodarstva s područja Primorsko-goranske županije, koja trebaju imati ovjereni PRATEĆI LIST kao dokaz da su praznu otpadnu ambalažu SZB zbrinuli na  propisan način mogu donijeti do sada sakupljeni otpad i besplatno predati predstavnicima ovlaštene tvrtke u predviđenom terminu:

ČETVRTAK 27.travnja 2017.

od 09.00 do 11.00 sati

u dvorištu POLJAPOTEKE CORTINA,

Novo naselje bb, Mavrinci na ČAVLIMA.

Prihvaća se isključivo prazna kontaktna/primarna ambalaža (boce, kanistri, vrećice) a sekundarna i tercijarna ambalaža koja nije bila u doticaju s proizvodom može se odložiti u spremnike za otpad predmetnih materijala. Poljoprivredno gospodarstvo smije privremeno skladištiti praznu ambalažu SZB godinu dana.

Prilikom predaje otpadne ambalaže sredstava za zaštitu bilja potrebno je imati PRAVILNO ISPUNJEN PRATEĆI LIST  ( Obrazac PL-O)

i Očevidnik o nastanku i tijeku otpada (Obrazac-ONTO ).

Obrasci se mogu i kupiti u Narodnim novinama.

Karmen Karlić, dipl. ing. agr.
E-mail: Karmen.Karlic@savjetodavna.hr

Pripremi za ispis