24. međunarodni jesenski bjelovarski sajam

Radi se o međunarodnom sajmu poljoprivrednog, gospodarskog i obrtničkog karaktera.

Veliku pažnju izlagača i posjetitelja, je najveća specijalizirana stočarska priredba u zemlji – DRŽAVNA STOČARSKA IZLOŽBA, na kojoj će se tradicionalno predstaviti najuspješniji hrvatski uzgajivači sa svojim najboljim grlima, te prezentirati trendovi modernog stočarstva i uzgoja domaćih životinja.
Na stočarskoj izložbi će više od 200 uzgajivača, iz gotovo svih hrvatskih županija, prikazati oko 500 grla iz uzgoja goveda, ovaca, koza, svinja, konja, izvornih pasmina peradi i pčela.
Osim visoko-proizvodnih, konvencionalnih pasmina, na sajmu se izlažu i grla hrvatskih izvornih pasmina koja su rezultat uzgojnih i ekoloških uvjeta pojedinog područja.

 Uz izlagače koji su vezani na poljoprivrednu proizvodnju ove godine organizirana je nova sajamska manifestacija pod nazivom :

PETI ELEMENT – sajam grijanja i obnovljivih izvora energije i premijerno održava u sklopu Jesenskog sajma, na posebno odvojenom izložbenom prostoru, a cilj je da se na jednom mjestu okupe i predstave poslovni subjekti vezani uz naslovnu tematiku.

Djelatnici Savjetodavne službe Podružnice Bjelovarsko –bilogorske županije i ove godine su prisutni na sajmu, kako bi pružili  informacije  o novostima iz poljoprivrede i šumarstva.

 Prilog: Program sajma

Iva Majhen-Vlašiček, dipl. ing. agr.
rukovoditeljica Podružnice

Pripremi za ispis