Održano 13. natjecanje orača Brodsko-posavske županije

 

Okupljenima su se obratili Mladen Konjević ispred općine Vrbje, načelnik upravnog odjela za poljoprivredu Brodsko-posavske županije Željko Burazović, saborski zastupnik Davor Vlaović i zamjenik ministra poljoprivrede gospodin Tugomir Majdak koji je ujedno otvorio 13. natjecanje orača Brodsko-posavske županije.

Nakon unosa ocjena i obrade podataka suci, Ivica Prpić, Juraj Klarić i Tomislav Koturić napravili su sljedeć poredak:

U kategoriji plugova ravnjaka:

  1. Dalibor Mahovac (Bodovaljci)
  2. Mario Lović (Bicko Selo)
  3. Kristijan Vlaović (Vrbje)

U kategoriji plugova premetnjaka:

  1. Ivan Karavidović (Gundinci)
  2. Dražen Lozić (Gundinci)
  3. Luka Štivičić (Sičice)

Pobjednik u kategoriji plugova ravnjaka Dalibor Mahovac iz Bodovaljaca te pobjednik u kategoriji plugova  premetnjaka Ivan Karavidović iz Gundinaca predstavljat će Brodsko-posavsku županiju na 14. Natjecanju orača Republike Hrvatske koje će se održati 27. kolovoza 2016.godine u Velikoj Gorici, Zagrebačka županija.

Nakon dodjela nagrada i priznanja upriličen je svečani ručak za natjecatelje, sponzore, organizatore i sve posjetitelje. Dobro raspoloženje uz pjesmu i zvuk tamburice nastavljeno je do kasnih popodnevnih sati.

Organizatori natjecanja, Udruga natjecatelja u oranju Brodsko-posavske županije, Savjetodavna služba i Upravni odjel za poljoprivredu Brodsko-posavske županije zahvaljuju se općini Vrbje kao domaćinu natjecanja, te obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Josipa Brkanca iz Bodovaljaca koji je ustupio svoju poljoprivrednu parcelu najboljim oračima županije. Zahvaljujemo se i svim sponzorima koji su na svoj način pripomogli da svi natjecatelji odu zadovoljni sa ovog natjecanja. Vrijedne nagrade osigurali su sljedeći sponzori:

Brodsko-posvska županija, Poljoprivredni institut Osijek, KWS sjeme d.o.o., Agroglas, BASF, Dekalb, Pioneer, Poljoopskrba međunarodna trgovina, Syngenta, Agrochem maks, Stockton, Grapak, Belchim.

Daliboru i Ivanu želimo dobro oranje i ravnu brazdu na predstojećem državnom natjecanju.

Dario Đurđević, dipl. ing. agr.
viši stručni savjetnik