Obavijest proizvođačima jabuka! 06.04.2016.

Oborine najavljene u narednim danima omogućiti će infekciju uzročnikom krastavosti plodova ( Venturia inaequalis ) na jabukama . Nasadi jabuka ovisno o sortimentu i položaju se nalaze u razvojnom stadiju pune cvatnje do kraja cvatnje te je zbog porasta lisne mase potrebno provesti preventivnu zaštitu od navedenog uzročnika jednim od pripravaka koji će djelovati i na uzročnika pepelnice ( Podosphaera leucotricha) : Indar 5 EW, Score 250,Agro, Difo, Difcor Navedenim pripravcima je  zbog produženog djelovanja moguće dodati jedan od kontaktnih pripravaka:  Dithane M-45, Dithane DG Neo Tec, Mankozeb, Star 80 WP, Penncozeb 75 DG .

Nasade redovito pregledavati na prisutnost lisnih uši i crvenog voćnog pauka  te po potrebi primijeniti insekticid poduzimajući dodatne mjere za zaštitu pčela.  (cvjetni uzrast u nasadu mora biti pokošen , tretirati u doba dana kad pčele ne lete).

Kod primjene preporučenih sredstava za zaštitu bilja slijedite upute za uporabu koje se nalaze na etiketi  proizvoda. Upozoravamo na obvezu popunjavanja evidencije primijenjenih sredstava za zaštitu bilja, kao i na pravilno zbrinjavanje prazne ambalaže nakon uporabe.

Ivana Tomac Talajić dipl.ing.agr.
E-mail:Ivana.Tomac.Talajic@savjetodavna.hr

 

Pripremi za ispis