Obavijest poljoprivrednicima 22.09.2015.

Prikupljanje prazne ambalaže od SZB  za Dubrovačko-neretvansku županiju biti će dana 23.09.2015. (srijeda) u vremenu od 14-16 sati  na adresi Jasenska bb ispred tvrtke Poljopromet d.o.o. u Opuzenu.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, korisnici sredstava za zaštitu bilja, proizvođači poljoprivrednih proizvoda za tržište, proizvođači u sustavu PDV-a , dužni su na zakonom propisan način zbrinuti praznu ambalažu sredstava za zaštitu bilja.

Akciju provodi ovlaštena tvrtka C.I.A.K., a prikuplja se ispražnjena i temeljito oprana ambalaža tvrtki koji financiraju  ovaj projekt i omogućavaju korisnicima njihovih proizvoda besplatan povrat ambalaže:

Agroteks, AgroChem-Maks, BASF Croatia, Bayer Crop Science, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro, Syngenta Agro, Stockton.

Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena.

Skuplja se isključivo prazna kontaktna/primarna ambalaža (boce, kanistri, vrećice), a kutije, kutijice, omotne folije i sl., koje nisu bile u kontaktu s proizvodom (sekundarna i tercijarna ambalaža) mogu se odložiti u spremnike za otpad od predmetnih materijala (otpadni papir, plastika i sl.).

Donosioci ambalaže dužni su pravilno ispuniti:

  • PRATEĆI LIST ZA OPASAN OTPAD (Obrazac PL-O)

Prilikom popunjavanja obrazaca potrebno je imati: OIB, MBS, MBO, MIBPG (ovisno o tome da li se radi o OPG-u, tvrtki ili obrtu), a kilažu nije potrebno upisivati. Prilikom predaje prazne ambalaže tvrtka CIAK d.o.o. će ovjeriti pravilno ispunjene obrasce, a korisnici sredstava za zaštitu bilja dužni su ih čuvati 5 godina.

Obrasci se mogu nabaviti u Narodnim novinama ili u knjižarama,  a upute o pravilnom načinu ispunjavanja obrazaca mogu se vidjeti na web stranici www.crocpa.hr.

Ivana Tomac Talajić, dipl. ing. agr.
e-mail:Ivana.Tomac.Talajic@gmail.com

Pripremi za ispis