Održano 12. natjecanje orača Brodsko – posavske županije

Okupljenima su se obratili Ivica Prpić ispred Savjetodavne službe i HUONO-a, načelnica Općine Velika Kopanica Ružica Vukovac i dožupan Brodsko-posavske županije gospodin Davor Vlaović koji je ujedno i otvorio 12. natjecanje orača Brodsko-posavske županije.

Nakon unosa ocjena i obrade podataka suci, Ivica Prpić, Juraj Klarić i Tomislav Koturić napravili su sljedeć poredak:

U kategoriji plugova ravnjaka:

1.Dalibor Mahovac (Bodovaljci)
2.Antun Jovičić (Svilaj)
3.Stjepan Vučković (Prnjavor)

U kategoriji plugova premetnjaka:

1.Ivan Karavidović (Gundinci)
2.Ivica Karavidović (Gundinci)
3.Danijel Radičević (Mala Kopanica)

Pobjednik u kategoriji plugova ravnjaka Dalibor Mahovac iz Bodovaljaca te pobjednik u kategoriji plugova  premetnjaka Ivan Karavidović iz Gundinaca predstavljat će Brodsko-posavsku županiju na 13. Natjecanju orača Republike Hrvatske koje će se održati 4 – 6. rujna 2015.godine u Suhopolju, Virovitičko-podravska županija.

Nakon dodjela nagrada i priznanja upriličen je svečani ručak za natjecatelje, sponzore, organizatore i sve posjetitelje. Dobro raspoloženje uz pjesmu i tamburaše nastavljeno je do kasnih popodnevnih sati.

Organizatori natjecanja, Udruga natjecatelja u oranju Brodsko-posavske županije, Savjetodavna služba i Upravni odjel za poljoprivredu Brodsko-posavske županije zahvaljuju se općini Velika Kopanica kao domaćinu natjecanja, te obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Tome Švaganovića iz Male Kopanica koji je ustupio svoju poljoprivrednu parcelu najboljim oračima županije. Zahvaljujemo se i svim sponzorima koji su na svoj način pripomogli da svi natjecatelji odu zadovoljni sa ovog natjecanja. Vrijedne nagrade osigurali su sljedeći sponzori:

Brodsko-posvska županija, Poljiprivredni institut Osijek, KWS sjeme d.o.o., Agroglas-dvotjednik za poljoprivredu, BASF, Monsanto-Dekalb, Općina Vrpolje, Općina Gundinci, Općina Garčin, Općina Oprisavci, Opcina Donji Andrijevci, Opcina Velika Kopanica.

Daliboru i Ivanu želimo dobro oranje i ravnu brazdu na predstojećem državnom natjecanju.

Dario Đurđević, dipl. ing. agr.
stručni savjetnik