Grad Daruvar i Savjetodavna služba domaćini terenske nastave studenata Agronomskog fakulteta iz Zagreba

Posjeta je obavljena u okviru terenske nastave dvije grupe od ukupno 20 studenata koji na fakultetu slušaju predmete „Agroturizam“ i „Regionalni marketing“. Cilj posjete bio je upoznati studente sa turističkom i agro ponudom grada Daruvara, „najljepšeg malog grada kontinentalne Hrvatske“.
Domaćin profesorima studentima bio je grad Daruvar i Savjetodavna služba koji su zajedno osmislili program posjeta i uspješno ga proveli u djelo.

Posjet je započeo u okupljanjem u gradskoj vijećnici gdje su profesore i studente pozdravili i sa gospodarskim i turističkim potencijalima grada Daruvara i okolice upoznali Gradonačelnik Dalibor Rohlik, njegova zamjenica Veronika Pilat te viši stručni savjetnik Vlado Bistrović, djelatnik Savjetodavne službe.  

studenti1_291.jpg

Nakon uvodnog teoretskog dijela vodstvo terenskog dijela sa zadovoljstvom je preuzeo djelatnik Savjetodavne službe Vlado Bistrović. Grupa je prvo posjetila edukaciju o održivoj uporabi pesticida koja se održavala u neposrednoj blizini, a zatim su uz njegovo i stručno vodstvo djelatnice „Turističke zajednice grada Daruvara“ Ivane Vuković Plažanin provedeni kroz stari gradski park i uz objekte „Daruvarskih toplica“, turističke bisere grada Daruvara.  

studenti2_291.jpg

Posjet je nastavljen prezentacijom o mogućnostima zdravstvenog turizma u Daruvaru i okolici koju je u prostorijama „Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice“ vrhunski odradio njezin mladi i uspješan ravnatelj Marcel Medak.

Nakon bolnice grupa je posjetila „Termalni vodeni park Aquae Ballissae“ koji se nalazi u neposrednoj blizini, a zatim i dvorac grofa Janković u kojem se i nalazi vinski podrum tvrtke „Badel 1862“ gdje su uz stručno vodstvo degustirali probrana i vrhunska daruvarska vina kombinirana sa nekoliko različitih vrsta sireva tvrtke „Biogal“.

Druženje je okrunjeno zajedničkim ručkom na OPG-u „Vinarija Kovačević“ jednom od vrhunski uređenih etno gospodarstava na daruvarskoj vinskoj cesti. 

studenti3_291.jpg  studenti4_291.jpg

Ocjenu posjeta i gostoprimstva domaćina dat će nadamo se profesori i njihovi studenti kroz buduće posjete gradu Daruvaru, a nama kao domaćinima za sada su bila sasvim dovoljna vesela i zadovoljna lica kako studenata tako i njihovih profesora ovjekovječena ovim fotografijama.

Vlado Bistrović, dipl. ing. agr.,
viši stručni savjetnik