Obavijest maslinarima! 02.09.2014.

Promjena vremena, koja sa sobom nosi nove oborine i značajniji pad temperatura, uvelike pogoduje širenju bolesti paunovog oka (Spilocea oleagina).

Stoga, dočim se smire vremenske prilike, preporučujemo tretman maslinika s jednim od raspoloživih pripravaka s kraćom karencom:

STROBY WG ili NATIVO 75 WG ili NEORAM WG

Let se maslinine muhe i dalje pomno prati, pa je zamjetno, kako je populacija druge generacije na izmaku. Međutim, očekuje se izuzetno jak napad ovog štetnika u narednom periodu, pa upućujemo maslinare neka prate naše obavijesti i dalje.

Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi: http://fis.mps.hr/trazilicaszb/.

Provedbom zaštitnih mjera nužno se pridržavati uputa proizvođača rabljenog sredstava za zaštitu bilja!

Upozoravamo na urednu popunu evidencijske liste rabljenih pripravaka, kao i na njihovo prikladno zbrinjavanje nakon uporabe!

SKUPLJANJE AMBALAŽNOG OTPADA SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA  ZA OBITELJSKA POLJOPRIVREDNA GOSPODARSTVA  I TVRTKE KOJE TREBAJU IMATI OVJERENI PRATEĆI LIST KAO DOKAZ DA SU OTPAD ZBRINULI NA ZAKONOM PROPISAN NAČIN, PREMA RASPOREDU ZA ZADARSKU ŽUPANIJU, IZVRŠITI ĆE TVRTKA „CIAK“, 16. RUJNA 2014. , U NADINSKOM BLATU, U VREMENU OD 8.00 – 10.00 SATI!

Ivan Šimičević,dipl.ing.agr.
E – mail: Ivan.Simicevic@savjetodavna.hr

Normal 0 21 false false false HR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Obična tablica"; mso-style-parent:""; line-height:115%; font-size:11.0pt;"Calibri","sans-serif";}