Zbrinjavanje ambalaže od utrošenih sredstava za zaštitu bilja 09.06.2014.

Nakon uporabe sredstva za zaštitu bilja njegova ambalaža postaje otpad i treba je zbrinuti na zakonom propisani način.

Postupanje s ambalažom propisano je Zakonom o otpadu koji određuje da je otpad svaka tvar ili predmet određen kategorijama koje posjednik odbacuje. Ambalaža sredstava za zaštitu bilja spada u opasni otpad.

U 2014. godini akcije prikupljanja ambalaže na području Ličko-senjske županije biti će 17. lipnja i to na dvije lokacije.

OTOČAC,

KRALJA ZVONIMIRA 131

Prodavaonica

Madig-Mrežnica d.o.o.

 
 

od 8:00 do 10:00 sati

LIČKI OSIK,
 STARI LIČKI OSIK 81
Prodavaonica

Poljopromet d.o.o.

 

od 11:00 do 13:00 sati

 

Ovim projektom CROCPA EKO MODEL skuplja se isključivo ambalaža tvrtki koje financiraju projekt i omogućavaju vam besplatan povrat ambalaže njihovih proizvoda: Agroteks, AgroChem-Maks, BASF, Bayer, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Pinus Agro i Syngenta Agro.

Skuplja se isključivo prazna ambalaža sredstava za zaštitu bilja.

Prilikom predaje ambalaže sa sobom se mora donijeti obrazac Pratećeg lista za opasni otpad (Obrazac PL-Oo) iDeklaracija o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (obrazac DFKSO)  koji se mogu kupiti u knjižari, koji će tvrtka CIAK potvrditi i kao takav će vam poslužiti kao dokaz za inspekciju da ste ispravno zbrinuli otpadnu ambalažu sredstava za zaštitu bilja.

Upute poljoprivrednicima o popunjavanju obrasca i primjer pravilno ispunjenog Pratećeg lista možete dobiti u uredima Savjetodavne službe u Gospiću i Otočcu ili na internetskoj stranici www.cropa.hr .

Prateći list dužni su imati korisnici državnih potpora u poljoprivredi!

Martina Orešković, dipl. inž. agr.
E-mail: Martina.Oreskovic@savjetodavna.hr

Pripremi za ispis