SHEMA ŠKOLSKOG VOĆA I POVRĆA – Školska godina 2014./2015.

Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju dobavljači voća i povrća koji su u sustavu PDV-a i to pravne osobe (poljoprivredne zadruge, društva s ograničenom odgovornošću, dionička društva i obiteljska poljoprivredna gospodarstva) te fizičke osobe (obrtnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva).

Novost ovogodišnjeg projekta „Sheme školskog voća“ je to da će u njega biti uključeni učenici od 1. do 8. razreda svih osnovnih škola, odnosno oko 330.000 učenika u 887 škola imat će mogućnost sudjelovanja u Shemi školskog voća. U školskoj 2013./2014. godini u ovom projektu bili su uključeni samo učenici od 1. do 4. razreda svih osnovnih škola, odnosno 138.501 učenik iz 720 škola.

Za ovogodišnju Shemu školskog voća namijenjeno je 1.890.062,5 eura od čega 90 posto financijska sredstva EU – EAGF (European Agricultural Guarantee Fund), a deset posto financijska sredstva Republike Hrvatske. Prošle godine udio sredstava iz EU iznosio je 75 posto. 

Ministarstvo poljoprivrede zadovoljno je prvom godinom provođenja Projekta u kojem su sudjelovali i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo zdravlja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Savjetodavna služba te ogroman broj škola. Cilj Projekta je nastojati utjecati na oblikovanje prehrambenih navika djece kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom, ograničio unos hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli, te što je najvažnije, omogućilo školskoj djeci dodatni obrok svježeg voća ili povrća.

Opširnije:http://www.mps.hr/default.aspx?id=11774

izvor: Ministarstvo poljoprivrede

Pripremi za ispis