Početna konferencija projekta – Edu-Eco-Agro-Net

Cilj samog projekta je jačanje profesionalnih i tehničkih kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih osoba i razvoj kompetencija nezaposlenih kroz razvoj i provedbu inovativnog trening programa na području ekološke poljoprivrede.

Projekt je sufinanciran sredstvima EU kroz program IPA IV – Razvoj ljudskih potencijala, a ukupna vrijednost projekta je 138.057,45 EUR.

edu_eco_agro_1_31_1.jpg

Nakon početne konferencije u prostorijama POU Obris u Osijeku održan je Okrugli stol o ekološkoj poljoprivredi. Tu su prezentirane aktualnosti iz svijeta poljoprivrede, mogućnosti i potencijali ekološke poljoprivrede na području RH, kao i trendovi u zapošljavanju u poljoprivredi Osječko-baranjske županije. Naglasak je dan na izradu novog programa za obrazovanje odraslih u sektoru ekološke poljoprivrede, koji bi bio usklađen sa potrebama tržišta rada, te podizanja samosvijesti o upravljanju prirodnim potencijalima i resursima.

Savjetodavna služba kao suradnik na ovom projektu surađivat će sa POU na izradi i razvoju novog programa usmjerenog na unapređenju vještina i znanja o ekološkoj poljoprivredi u cilju samozapošljavanja nezaposlenih, te kroz moguća umrežavanja zajednički izlazak na tržište.

 

Tihana Bišćan, mag. ing. agr.
rukovoditeljica Podružnice

Snježana Pešut-Pilon, dipl. ing. agr.
viša stručna savjetnica