Revije ruralnog razvoja Europske unije

Od publikacija posebno se ističe ENRD revija (EU Rural Review) koja sadrži sve najnovije vijesti ENRD-a, vijesti i priče iz nacionalnih mreža ruralnog razvoja i LAG-ova zemalja članica, opsežno tematsko izvještavanje o događajima u sklopu ruralnog razvoja pojedinih zemalja. Revija je dostupna na šest jezika (DE, EN, ES, FR, IT, PL) kao i u tiskanom i PDF formatu.

Do sada je izašlo 16 brojeva, a zahvaljujući aktivnosti Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Zadru, prevedeno je i četrnaesto  izdanje Revije ruralnog razvoja Europske unije na hrvatski jezik. Ovo, zadnje prevedeno izdanje je usko specijalizirano na djelovanje razvojnih mreža u ruralnim područjima. Prijevod i tisak nove Revije financirao je UNDP.

Umrežavanje je instrument politike u okviru Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD) – inače poznat kao Potpora 2. Zajedničke poljoprivredne politike (CAP).

Iskustvo pokazuje da su mreže učinkovito sredstvo informiranja te služe za osnaživanje lokalnih ljudi u ruralnim zajednicama.

Na dolje navedenom linku u PDF formatu možete preuzeti sve Revije ruralnog razvoja. 

Klikom na HR pokraj željene Revije možete ju čitati na hrvatskom. 

http://enrd.ec.europa.eu/publications-and-media/eu-rural-review/en/eu-rural-review_en.cfm

Višnja Magdić, dipl. ing. agr., viša stručna savjetnica
Odsjek za ruralni razvoj i EU programe