Revije ruralnog razvoja Europske unije

Od publikacija posebno se ističe ENRD revija (EU Rural Review) koja sadrži sve najnovije vijesti ENRD-a, vijesti i priče iz nacionalnih mreža ruralnog razvoja i LAG-ova zemalja članica, opsežno tematsko izvještavanje o događajima u sklopu ruralnog razvoja pojedinih zemalja. Revija je dostupna na šest jezika (DE, EN, ES, FR, IT, PL) kao i u tiskanom i PDF formatu.

Do sada je izašlo 16 brojeva, a zahvaljujući aktivnosti Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Zadru, prevedeno je i četrnaesto  izdanje Revije ruralnog razvoja Europske unije na hrvatski jezik. Ovo, zadnje prevedeno izdanje je usko specijalizirano na djelovanje razvojnih mreža u ruralnim područjima. Prijevod i tisak nove Revije financirao je UNDP.

Umrežavanje je instrument politike u okviru Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD) – inače poznat kao Potpora 2. Zajedničke poljoprivredne politike (CAP).

Iskustvo pokazuje da su mreže učinkovito sredstvo informiranja te služe za osnaživanje lokalnih ljudi u ruralnim zajednicama.

Na dolje navedenom linku u PDF formatu možete preuzeti sve Revije ruralnog razvoja. 

Klikom na HR pokraj željene Revije možete ju čitati na hrvatskom. 

Višnja Magdić, dipl. ing. agr., viša stručna savjetnica
Odsjek za ruralni razvoj i EU programe

Pripremi za ispis