AGROEXPO 2013.

Agoexpo2013_4_9_.jpg

Sajam je okupio 79 izlagača iz Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevače i Sisačko-moslavačke županije te susjedne Mađarske.

U sklopu sajma Agroexpo, u HGK – Županijskoj komori Virovitca, održan je okrugli stol na temu: “Iskustva mađarskih pčelara nakon ulaska u EU”, na kojem je uvodno govorio May Gabor, predsjednik Udruge pčelara Pecs, Mađarska. Ispred pozornice, u organizaciji Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije održan je kulturno-umjetnički program.

Zlatna žlica

Na sajmu je upriličena svečana podjela nagrada i priznanja pčelarima. Dodijeljeno je pet zlatnih odličja, 15 srebrnih i 9 brončanih, a pobjedniku 8. županijskog ocjenjivanja meda i pčelinjih proizvoda i 5. međunarodnog ocjenjivanja meda, Predragu Momčiloviću iz Pčelića, pripalo je posebno priznanje, “Zlatna žlica” za bagremov med. Svim nagrađenima čestitao je i priznanja uručio zamjenik župana Zdravko Dijaković. Uz Predraga Momčilovića zlato su dobili i Dražen Železić, OPG Tomislava Šegregura, OPG Anice Pemper iz Virovitice i Tomislav Dunković iz Slatine.

Organizatori i pokrovitelji 3. sajma Agroexpo su: Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, HGK ŽK Virovitica, HOK POK Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Županijska podružnica Poljoprivredne savjetodavne službe, Županijski savez poljoprivrednih udruga i Viroexpo d.o.o.

 

Ljubica Kravarščan, dipl. ing. agr.
viša stručna savjetnica