9. Županijsko natjecanje orača Karlovačke županije

Natjecanje je vodio glavni trener HUON-a Siniša Hrgović, dipl. inž. agr., koji je bio i glavni sudac. Uz njega su sudile Ljubica Magdić i Marica Lončar, certificirane HUONO-ve sutkinje.

Ivan Marčac u kategoriji ravnjaka i Ivan Spudić u kategoriji premetnjaka, pobjednici su 9. Županijskog natjecanja orača Karlovačke županije, održanog u Logorištu. Oni su ovim putem izborili nastup na državnom natjecanju, koje će se održati u rujnu u Brodsko–posavskoj županiji, a sve to će biti uvod za Svjetsko natjecanje orača u Francuskoj 2014. godine. 

Zbog vremenskih neprilika, obveza u polju te mehaničkih kvarova bilo je odustajanja u posljednji tren pa se ukupno natjecalo svega osam natjecatelja, po četiri u svakoj kategoriji.

U kategoriji ravnjaka, drugo mjesto je zauzeo barilovčanin Željko Goldašić, sa svega pola boda razlike, a treće Nebojša Kovačić iz Josipdola. Četvrti i najmlađi među njima bio je Josip Spudić iz Barilovića.

U kategoriji premetnjaka vrlo dobre vještine je pokazao Mladen Luketić iz Ogulina, osvojivši drugo mjesto, a slijedio ga je barilovčanin Borislav Marčac sa svega pola boda razlike. Dobrim se pokazao i karlovčanin Danijel Đuričić, koji je prvi put okušao sreću na natjecanjima.

Organizacijski odbor se posebno zahvaljuje domaćinima te požrtvovanim i marljivim djelatnicima PSS Podružnice Karlovačke županije i članovima Udruge orača, na zalaganju i doprinosu, a općini Barilović na gostoprimstvu i ugodnom druženju po završetku manifestacije.

Ljubica Magdić, struč. spec. ing. agr.,
stručna savjetnica