Obavijest povrtlarima! 14.05.2013.

Obavještavaju se povrtlari da je na pojedinim parcelama kupusnjača zamijećena povećana prisutnost buhača i lisnih uši. Potrebno je pregledati usjeve kupusnjača i ukoliko je broj buhača povećan preporuča se provesti suzbijanje primjenom kemijskog insekticida ROETEM u količini od 0.5 L na hektar. Protiv lisnih uši na kupusu i kelju može se primijeniti CHESS  u količini od 400 g na hektar. Insekticidima je potrebno dodati okvašivač.

Povrtlari koji će tretirati bio-preparatima protiv lisnih uši na kupusu, kelju i cvjetači mogu primijeniti NEEMAZAL u količini od 200 ml na 100 L vode i tretman ponoviti za 7-10 dana.

Obavezno je prije pripreme i primjene sredstava za zaštitu bilja pročitati priložene upute i upozorenja za uporabu. Otpadnu, ispražnjenu ambalažu od kemijskih sredstava za zaštitu bilja odložiti u specijalne kontejnere za opasni otpad. Kontejneri su postavljeni uz poljoapoteke. Korisnici državnih potpora dužni su za ispražnjenu ambalažu posjedovati prateći list od tvrtke CIAK d.o.o. kojim dokazuju da su ispravno zbrinuli ambalažu i također su dužni nakon provedenog tretmana voditi evidenciju o uporabi sredstava za zaštitu bilja.

                                                                         Gordana Lovrec, dipl.ing.agr.
E-mail:Gordana.Lovrec@savjetodavna.hr

Normal 0 21 false false false HR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Obična tablica"; mso-style-parent:""; line-height:115%; font-size:11.0pt;"Calibri","sans-serif"; mso-bidi-"Times New Roman";}