Izvješće sa manifestacije VINO-KAP 27. i 28.travnja 2013. održanog u Kaptolu

Kao i svake godine organizatori manifestacije su Udruga voćara i vinogradara općine Kaptol, općina Kaptol u suradnji s djelatnicima PSS-a.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede. Potporu su dali i Požeško-slavonska županija, Hrvatska gospodarska komora te Hrvatska obrtnička komora i drugi donatori i sponzori.

Manifestacija VINO-KAP od samih je početaka zamišljena kao izložbeni sajam poljoprivredne mehanizacije i priključaka, opreme za vinogradarstvo i vinarstvo, rasadnog materijala, izložaka starih zanata i proizvoda ruralnog obrta te raznih poljoprivrednih proizvoda i prerađevina. U sklopu sajma svake godine organizira se i ocjenjivanje vina.

Ova manifestacija imala je i međunarodni karakter.

U sklopu VINO-KAP-a organiziran je Okrugli stol s uobičajeno nekom od najznačajnijih tema vezanih za poljoprivredu. Tako je ove godine tema OS bila Zakon o poljoprivrednom zemljištu. Zakon je predstavila gospođa Željka Gudelj-Velaga, dipl. ing. agr. pomoćnica ravnateljice Agencije za poljoprivredno zemljište. Budući da je predmetna tema iznesena na stručan i zanimljiv način izazvala je brojna pitanja i pobudila značajan interes kod prisutnih.

vino_kap1_29_4.jpg

Izražavamo ovim putem posebnu zahvalnost gospođi Gudelj-Velaga na stručnom elaboriranju teme, brojnim odgovorima na pitanja zainteresiranim kao i na dolasku u Kaptol subotom.

Sunčano vrijeme, uz mirise rascvalog voća širom Kaptola, iako potisnuti efektima krize, kao da je dalo novu nadu i ushićenost očekivanjima pridruženja u EU.

 

Đurđica Kšenek, dipl. ing. agr.
rukovoditeljica Podružnice