Održan drugi dio Poljoprivrednog tečaja biološko-dinamičke proizvodnje u Sesvetama

bdinami__ka22_1_1.jpg

Poljoprivredni tečaj je vodio Drago Purgaj, dipl. ing. agr., voćar iz Slovenije, Demeter poljoprivrednik, predsjednik Biodinamičkog društva Podravje, član skupštine IBDA i član Međunarodnih strukovnih skupina za biodinamičke preparate i voćarstvo.

Na tečaju je bilo riječi o biodinamičkim preparatima, oživljavanju zemlje, korovima, štetnicima i biljnim bolestima. Gospodin Purgaj govorio je o srodnosti biljaka i životinja, poljoprivrednom gospodarstvu kao organizamu, a bilo je riječi i o strojevima u biodinamici.

bdinami__ka21_1.jpg

Tečaj je i ovoga puta imao za cilj obučiti polaznike za razumijevanje dinamičkih procesa na poljoprivrednom gospodarstvu koji utječu na rast i razvoj biljaka i životinja, te ih osposobiti za samostalno predviđanje i rješavanje situacija na vlastitom gospodarstvu.

Moram napomenuti da je među polaznicima tečaja bilo 18 poljoprivrednih proizvođača, osobito ekoloških koji žele svoje poljoprivredno gospodarstvo uključiti u biodinamičku proizvodnju.

Svi zainteresirani za poljoprivredni tečaj koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati istom u Sesvetama, imaju mogućnost prisustvovati ponovnom Poljoprivrednom tečaju koji će se održati u Donjem Kraljevcu 26. i 27. siječnja, te 16. i 17. veljače.

Više informacija moguće je dobiti na www.centar-rudolf-steiner.com

 

mr. sc. Marija Ševar,
rukovoditeljica Odsjeka