Studenti Agronomskog fakulteta i sirari zajedno na radionici

Sirana na obiteljskom gospodarstvu Marenčić trenutno je u fazi odobravanja od strane stručnog povjerenstva prema pravilniku o posebnim uvjetima za objekte koji se odobravaju pod posebnim uvjetima. Objekt u potpunosti udovoljava odredbama propisa o hrani. Proizvodnjom sira bave se već preko dvadeset godina, a u investiciju izgradnje i opremanja sirane u koju su ušli prije dvije godine, krajem prošle su u potpunosti završili. Stoga su i ovakve praktične radionice dobro došle jer će nove praktične vještine sigurno koristiti u povećanju konkurentnosti gospodarstva na tržištu.

proizvodnje_polutvrdog_sira.jpg

Svi prisutni na radionici, osobito studenti Agronomskog fakulteta, bili su zadovoljni obilaskom sirane, praktičnim prikazom i savladanim vještinama. Zadovoljni dobivenim bili su i domaćini, a ponajviše jer su po prvi puta u sirani proizveli skutu. 

Područni odjel HPK-a Koprivničko križevačke županije
mr. sc. Dario Zagorec.
viši stručni savjetnik za stočarstvo
 
Pripremi za ispis