Najbolji hrvatski mladi vinar 2011.

Izborom najboljih mladih vinara afirmira se i podiže kvaliteta hrvatske proizvodnje grožđa i vina na hrvatskom selu, pridonosi očuvanju obitelji i kulturne baštine. Isticanjem najboljih mladih vinogradara i vinara u hrvatskom društvu potiče se i njihov napor uložen u vlastiti stručni i poduzetnički razvoj.

Mladen Micak, dipl. ing. agronomije iz Marije Bistrice, nosi titulu Najboljeg hrvatskog mladog vinara za 2011. godinu. 

Što mu je donijela i na što ga je obvezala ta titula?

Mladen Micak prije svega ističe svoju ljubav prema obiteljskoj tradiciji u vinogradarstvu i vinarstvu, koju s ponosom nastavlja, angažman cijele obitelji koja ga podržava i sudjeluje u daljnjem razvitku obiteljskog gospodarstva.

Mladi vinar Micak svoje znanje i rad ulaže u podizanje vrijednosti autohtonih sorti sa „zagorskih brega“ i zagorskih vina, koja jesu i kvalitetna hrvatska vina.

Izbor za najboljeg mladog vinara značio je za njega potvrdu i snažan poticaj za daljnje širenje i poboljšanje poslovanja, a samopouzdanje, koje je tim izborom osjetio, ocjenjuje neprocjenjivim.

Interes za njegov rad pokazali su renomirani stručnjaci i enolozi, naglašene su posebnosti i vrijednosti proizvedenih vina iz autohtonih sorti, uslijedile su mnoge preporuke i polako, ali sigurno, širi se tržište za njegova kvalitetna vina.

Uvjeren je da cijeli niz ideja i projekata, koje ima za svoje obiteljsko gospodarstvo, može zajedno s drugim proizvođačima vina, obrtnicima, lokalnim poduzetnicima, turističkom zajednicom, hotelima, uspješno ostvariti i time doprinijeti kvalitetnoj i bogatoj ponudi svog kraja.

Ono što je važno za gospodina Micaka je ne stati – stalno učiti i obrazovati se, otkrivati poboljšanja, unapređivati poslovanje, provjeravati postignuto u struci, među konkurencijom i potrošačima, otvoriti se za sve što podiže proizvodnju, kvalitetu i ponudu vina. Naglašava – iskrenost u svemu je najvažnija i samo tako mogu se dalje razvijati i proizvoditi svoja najbolja vina.  

Organizatori Izbora najboljeg hrvatskog mladog vinara zaključuju: izabrani najbolji mladi vinar gospodin Mladen Micak je svojim dosadašnjim radom i više nego opravdao izbor i ciljeve, koje taj izbor ima. Kao organizatori, zajedno s njim dijele optimizam za daljnji razvitak hrvatskog vinogradarstva i vinarstva, napose za prepoznatljivo i kvalitetno autohtono hrvatsko vino.

Zbog toga, svima koji vole dobro vino, koji žele osjetiti cjelinu ponude obiteljskog gospodarstva Micak, koji žele naučiti više o vinima i autohtonim sortama Hrvatskog Zagorja, svima koji žele kontakt s poduzetnim mladim ambicioznim stručnjakom i proizvođačem „dobre kapljice“ preporučiti da ne oklijevaju – naići ćete na srdačnu dobrodošlicu.

Vinarija Micak – Hum Bistrički 69 a, Marija Bistrica , tel. +385 49 469 198  

Najbolji hrvatski mladi vinar 2011.

Organizatori projekta Izbor najboljeg mladog hrvatskog vinara

Pripremi za ispis