Festival Kujundžuše
Zaključeno je da je kvaliteta vina Kujundžuše iz godine u godinu sve bolja, kao i da je potrebno što više stručnih radionica (druženja), što bi sigurno pridonijelo i jačanju marketinga. Kujudžuša je ocijenjena kao blago bijelo vino s naglašenim voćnim aromama, idealno za konzumaciju i osvježenje, posebice u ovim ljetnim mjesecima.
Nakon radionice u samom središtu Imotskog održana je velika vinska fešta – Festival Kujundžuše, na kojoj se okupilo više od 1500 posjetitelja koji su ispunili i oživjeli sve kamene ulice i poznate imotske „skaline“. Na prigodnim štandovima ponuđena su vina 12 proizvođača, a kupnjom čaše posjetitelji su mogli kušati sva vina koja su se odlično sljubila s delicijama makarskih meštri od kužine iz udruge Marendin. Za dobar štimung pobrinuo se tamburaški sastav Begini iz Jastrebarskog.
Organizatore je posebno oduševilo što su posjetitelji većinom bili mladi ljudi koji su očito prepoznali kvalitetu ove tradicionalne vinske fešte, čime je osigurana i budućnost vinogradarstva i vinarstva imotskog kraja. U odličnom raspoloženju i druženju proizvođača i stručnjaka, s brojnim posjetiteljima, fešta je potrajala dugo u noć.
Područni odjel HPK-a Splitsko-dalmatinske županije
Ferdinand Puljić, dipl.ing.,
viši stručni savjetnik
0 komentara
Napišite komentar