Svečano obilježen Dan poljoprivredne savjetodavne službe

U ime ministra poljoprivrede Petra Čobankovića nazočnima se obratio dr. Vinko Milat, savjetnik ministra, čestitajući 19. obljetnicu savjetodavne službe i 13 godina postojanja Zavoda. Dr. Milat je istaknuo da bez savjetodavaca ne bi bilo ni hrvatske poljoprivrede. „Pred vama je puno posla jer hrvatska poljoprivreda sutra u Europi mora biti prepoznatljiva, autohtona, ali pritom mora biti i konkurentna. I zato znam koliko još posla čeka savjetodavnu službu“, kazao je dr. Milat.

  dolazak_gostiju.jpg

U ime Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva govorio je državni tajnik Branko Mučnjak, koji je svim djelatnicima Zavoda uputio čestitku povodom Dana poljoprivredne savjetodavne službe te poželio puno uspjeha savjetodavcima u provođenju poljoprivredne politike.

U ime Upravnog vijeća HZPSS-a skupu se obratio Ivan Hodalić, kazavši da pomno kao član Upravnog vijeća prati rad Zavoda. „Nije lako savjetovati hrvatske poljoprivrednike, puno ste učinili u provođenju reforma, ali još uvijek vas čeka dosta posla na ARKOD-u jer bez njega neće biti moguće ostvariti potpore“, kazao je Hodalić .

 hodalic.web.jpg
Skupu se obratio i Ivan Hodalić, član Upravnog vijeća HZPSS-a

O dobroj međuinstitucionalnoj suradnji između Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo i HZPSS-a govorila je ravnateljica Centra dr. Ljiljana Gašparec Skočić.

Godišnje izvješće o radu HZPSS-a za 2009. i programske smjernice za 2010. predstavio je ravnatelj Zavoda dr. sc. Ivan Katalinić.

 

priznanja.jpg

Na svečanosti su dodijeljena priznanja zaslužnim djelatnicima HZPSS-a.
U kategorija Priznanje za životno djelo u poljoprivrednom savjetovanju priznanje je dobio Kiril Burčak, rukovoditelj PO Vukovarsko-srijemske županije.

kiro.jpg
Priznanje za životno djelo u poljoprivrednom savjetovanju dobio je Kiril Burčak (desno na fotografiji)

U kategoriji Priznanje za izvanredni stručni i organizacijski uspjeh u poljoprivrednom savjetovanju priznanja su dobili:
  • Valerija Čižmak, 
  • Darko Antonina,
  • mr. sc. Marija Ševar,
  • Mara Bogović
  • Vlado Bistrović.
 

nagra__eni.jpg
Dobitnici priznanja i zahvalnica s ravnateljem Zavoda dr. Katalinićem i pomoćnicama

Priznanje za doprinos u provedbi programa razvoja poljoprivrede i sela Vlade RH i Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja dobio je Juraj Klarić.
 
Priznanje za suradnju s Hrvatskim zavodom za poljoprivrednu savjetodavnu službu dobila je udruga Orkula iz Biograda na Moru.
 
Zahvalnice HZPSS-a za dugogodišnji rad i razvitak poljoprivredne savjetodavne službe posthumno su dodijeljene:
  • Damiru Matejašu,
  • Veri Hodžić
  • Ivici Kalistoviću.
 
U ime nagrađenih skupu su se obratili Kiril Burčak i Miroslav Andrić, predsjednik Udruge Orkula.
Javna poljoprivredna savjetodavna služba za selo u novoj modernoj Hrvatskoj postoji od 1991., a odlukom Vlade RH 1997. osnovan je Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu.

Naši savjetodavci su kroz cijelu godinu na usluzi poljoprivrednicima i ribarima, uz njih su kada trebaju pomoć u praktičnim savjetima, ali i pomoć kod ispunjavanja formulara ili zahtjeva za dobivanje potpora. Svojim vrijednim radom su zaslužili da im čestitamo njihov Dan službe. Na svečanosti su bili malobrojni savjetodavci. Naime, za slavlje nije bilo previše vremena jer su kolegice i kolege angažirani na upisu poljoprivrednih gospodarstava u ARKOD.