Održana je izborna skupština Udruge ekoloških poljoprivrednih proizvođača Hrvatske

 
Normal 0 21 false false false HR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-style-parent:""; line-height:115%; font-size:11.0pt;"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-"Times New Roman";}

Tijekom 2009. uspješno je organizirana manifestacija EKO-FEST na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Kupljeno je 20 štandova za tu i slične manifestacije. Ekološki poljoprivredni proizvođači Hrvatske su prvi put izlagali svoje proizvode na svjetskom sajmu ekološke poljoprivrede „BioFach 2009“ u Nürnbergu u Njemačkoj. Potporu odlasku na BioFach dali su Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu. Tiskan je Katalog hrvatskih poljoprivrednih proizvođača koji su izlagali na „BioFach“-u, a i organiziran je odlazak na sajam autobusom.

U povjerenstvo za ekološku proizvodnju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja izabran je predstavnik Udruge ekoloških poljoprivrednih proizvođača Hrvatske, Mario Sever.

Udruga ekoloških poljoprivrednih proizvođača Hrvatske promijenit će sjedište i bit će na novoj adresi Vukomerečka cesta 4, 10000 Zagreb.

Usvojen je prijedlog da se u 2010. na natječaju MPRRR-a pokušaju dobiti sredstva za organiziranje i održavanje sajmova.

Izabrana su i nova tijela upravljanja Udruge ekoloških poljoprivrednih proizvođača Hrvatske:

Upravni odbor:

1. Mario Sever, predsjednik
2. Željko Mavrović, zamjenik predsjednika
3. Dragica Repar, član

Nadzorni odbor: 

1. Davorin Jakovina, predsjednik
2. Ivan Jazbec, zamjenik predsjednika
3. Ivan Pelin, član

Savjetodavno vijeće: 

1. dr.sc. Darko Znaor
2. Sonja Karoglan
3. mr.sc. Marija Ševar

Svi sudionici su nakon održane izborne skupštine obišli polja i plastenike imanja „Zrno“ uz stručno vodstvo domaćice Zlate Nanić, nakon čega je uslijedila zakuska uz ugodno druženje i razmjenu iskustava.

Ured ravnatelja HZPSS-a
mr. sc. Marija Ševar,
načelnica Odjela za integriranu i ekološku poljoprivredu