Vinistra 2010. i Svijet malvazije

Jedan od viših ciljeva Vinistre je promocija istarskih vina, kako na domaćim tako i na inozemnim tržištima te edukacija svih potrošača vina ali i ljubitelja izvrsne gastronomije naših krajeva.

Prošle smo godine dosegli zavidan broj od preko 10.000 posjetitelja. Svake godine postavljamo nove ciljeve, u želji da svi koji sudjeluju na Vinistri budu zadovoljni te zadovolje poslovna i osobna očekivanja.

Iako je vino glavna nota koja odjekuje Vinistrom, za sve posjetitelje naći će se uvijek poneki novi kutak i interes u brojnim sadržajima koje će za četiri dana trajanja Vinistra nuditi. Posebno ističemo drugo po redu međunarodno natjecanje „Svijet Malvazija“.

Generalni pokrovitelj „Vinistre ‘10“ je Istarska županija, a ostali pokrovitelji su Grad Poreč, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i HGK – Županijska Komora Pula.
Manifestacija se i ove godine održava u porečkoj dvorani „Žatika“, što doprinosi posebnosti ugođaja i ambijenta.

Upišite si ovaj datum u svoj kalendar kao podsjetnik gdje morate biti krajem travnja i početkom svibnja. Tada se, naime, na jednom mjestu susreću sva vaša eno i gastro maštanja, a poslovne prilike i susreti prerastaju svakodnevna očekivanja.

PRIJAVA

Svijet malvazija je međunarodno natjecanje malvazija koje će se održati u Poreču 13. travnja 2010. godine u organizaciji Vinistre – udruge vinogradara i vinara Istre, pod pokroviteljstvom Istarske županije.

Ova „eno manifestacija“ nastaje kao rezultat svjetskih trendova proizvodnje i potrošnje vina proizvedenih od autohtonih vinskih sorti koje imaju snažnu vezu s teritorijem na kojem uspijevaju, a proizvode se u limitiranim količinama.

Cilj natjecanja Svijet malvazija je:

  • okupiti što veći broj sorti malvazija
  • promovirati posebnosti i kvalitete različitih sorti malvazija
  • prikazati najnovije trendove u proizvodnji malvazija
  • nagraditi najbolja vina

Povjerenstva koja će vrednovati uzorke pristigle na natjecanje sastoje se od vrhunskih domaćih i međunarodnih stručnjaka koji će vina ocjenjivati prema strogim odredbama pravilnika natjecanja usklađenih s odredbama Međunarodne organizacije za vinovu lozu i vino (OIV). Želja organizatora ovog natjecanja je da Istra u budućnosti postane centralno mjesto za proizvođače, potrošače i stručnjake zainteresirane za ovu sortu koja je svoju slavu među vinskim znalcima stekla još u dalekoj prošlosti.

Pozivamo vas da se okušate među najboljim malvazijama svijeta u profesionalno organiziranom i neizvjesnom natjecanju u oštroj međunarodnoj konkurenciji. Osvojeno odličje potvrda je da ste zasigurno među najboljim proizvođačima malvazije u svijetu.

Proglašenje pobjednika i dodjela medalja najboljim svjetskim malvazijama održat će se u Poreču 29. travnja 2010. u sklopu 17. Vinistre – tradicionalnog, međunarodnog sajma vina i vinarske opreme.

Sudjelovati na natjecanju je vrlo jednostavno!

Predsjednik Udruge

Ivica Matošević
Pripremi za ispis