Konstituirana Skupština Hrvatske poljoprivredne komore

Na konstituirajuću sjednicu pozvano je 119 članova Skupštine, koji su izabrani u skladu s Izbornim pravilima za provedbu prvih izbora za Skupštinu HPK, a odazvalo se 117 članova Skupštine.

Sjednicu je sazvao ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković, kao što predviđa Zakon o HPK. Ministar Čobanković podsjetio je da su u tijeku završni pregovori Hrvatske s EU, koji će biti gotovi do sredine 2010. godine, a 1. siječnja 2012. Hrvatska će postati punopravna članica EU. Ulazak u EU je od izuzetnog značaja za cijelu Hrvatsku, pa tako i za hrvatsku poljoprivredu, istaknuo je ministar kazavši da će to stvoriti nove pretpostavke za razvoj poljoprivrede. Hrvatska će tada imati puno više novca za potpore što će svakako unaprijediti našu poljoprivredu. Ministar Čobanković pozvao je poljoprivrednike da se prijavljuju za potpore iz IPARD programa jer su velika sredstva osigurana i bilo bi šteta da ne budu iskorištena.

 
Članovi Upravnog odbora:
Iz skupine OPG:
R.b
Prezime i ime
Broj glasova
1
Miljak Hrvoje
60
2
Orsag Zlatko
55
3
Antolić Stjepan
51
4
Juzbašić Darko
50
5
Pankretić Zdravko
50
6
Vujević Mate
47
7
Mlinarić Mato
44
8
Ivković Frane
41
9
Latin Mijo
40
10
Vrankić Vesna
39
11
Bilek Vladimir
38
 
Iz skupina OSTALI
R.b
Naziv
Broj glasova
1
Poljoprivredna zadruga Lovinac
50
2
Vindija d.d.
46
3
Poljoprivredni obrt "Brojne", vl. Velimir Mratinić
35
4
Agromeđimurje d.d.
33
5
Žito d.o.o.
33
  

Pozdravnim riječima članovima Skupštine obratio se i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva mr. sc. Božidar Pankretić ocijenivši stvaranje Komore povijesnim trenutkom za hrvatsku poljoprivredu pred kojom su veliki izazovi, ali da se zajedničkim radom, slogom i jedinstvom sve poteškoće mogu svladati. Skupštinu su pozdravili i predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca te bivši ministar dr. Ivan Majdak.

 
Ured ravnatelja – Odjel za informiranje i izdavaštvo
Željana Ivanuš, načelnica
Pripremi za ispis