Održane radionice proizvodnje sira

Normal 0 21 false false false HR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-style-parent:""; font-size:11.0pt;"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-"Times New Roman"; mso-bidi-"Times New Roman";}

Radionici su prisustvovale članice Udruge proizvođača sira i mliječnih prerađevina Bjelovarsko-bilogorske županije „Bil-sir“. Proizvođači su bili izuzetno zainteresirani jer su mogli na jednom mjestu vidjeti izradu polutvrdog sira s jedne strane, a s druge strane mogli su dobiti informacije i savjete vezane uz samu tehnologiju, koji su im neophodni pri samoj proizvodnji sira.

Radionice su najbolji način da se dođe do novih saznanja, složili su se sudionici radionice. Udruga „ Bil-sir“ organizirala je školovanje članova za zanimanje mljekar-sirar u proljeće 2009. godine. Ove radionice su nastavak tog školovanja, po zahtjevu samih proizvođača sira. Edukacije u sirarstvu su važan dio projekta očuvanja naše tradicije jer samo kvalitetan i higijenski ispravan proizvod imat će svoje mjesto na tržištu.

                                                   Područni odjel HZPSS-a Virovitičko-podravske županije
Tihana Bišćan, dipl.ing.


stručni savjetnik za stočarstvo