Peti sajam zadruga hrvatskih branitelja

Sajam je organiziralo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a otvorila ga je predsjednica Vlade RH gđa Jadranka Kosor koja je naglasila da je početna ideja o zapošljavanju osnivanjem zadruga prerasla u ozbiljan posao kojim se bavi 4000 branitelja i 2700 njihovih kooperanata.

Uz suorganizaciju tvrtke Podravka d. d. održana su tri tematska okrugla stola: otkup proizvoda braniteljskih zadruga ugovaranjem s Podravkom, korištenje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH i financiranje zadruga.

Sudionici u raspravi na temu suradnje zadrugara s tvrtkom Podravka d. d. bili su i djelatnici našeg Područnog odjela Koprivničko-križevačke županije. Proizvođači povrćari su pohvalili nastojanja poslovodstva Podravke da im otkupi sve ugovorene količine povrća za Tvornicu „Kalnik“. Dali su ideje za razvoj suradnje u proizvodnji drugih proizvoda što je predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak pozdravio uz napomenu da je Podravka respektabilna tvrtka u smislu kvalitete proizvoda i količina koje se moraju zadovoljiti.

Područni odjel HZPSS-a Koprivničko-križevačke županije
Sunčica Dombaj, dipl. ing. agr.

Pripremi za ispis