Najbolji orači Osječko-baranjske županije

osijek_oraci_2.jpgSuci su bili Juraj Klarić, Ivan Karalić i Tomislav Koturić a mjerači dubina Stipa Srimac, Davor Antinac, Emilija Frižon (Zdenka Korade – zamjena) i Judita Gerber

Natjecanje je održano na parceli OPG Josipa Tomičića kojemu se takođe zahvaljujemo.

Natjecatelje i brojne promatrače u ime županije pozdravio je dožupan Željko Kraljičak, a u ime Grada Đakova dogradonačelnik Ivica Mandić.

Nakon natjecanja i strogog, ali poštenog rada sudaca došli smo do pobjednika u obje kategorije.

U kategoriji premetnjaci prvo mjesto osvojio je mladi 18 godišnjak iz Semeljaca Matija Mihaljević, drugo mjesto osvojio je Ivan Đambić, a treće mjesto Marko Kolar.

U kategoriji ravnjaka prvo mjesto osvojio je Josip Šalinović iz Osijeka, drugo mjesto osvojio je Josip Čvek, a treće Ivo Lončarević.

Proglašenjem pobjednika u obje discipline dobili smo dva predstavnika Osječko-baranjske županije za državno natjecanje orača, koje će ove godine biti održano u Krapinsko-zagorskoj županiji

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u organizaciji i financiranju ove lijepe manifestacije. Posebno ističem financijsku potporu županije Osiječko-baranjske, zadruge Osatina, Poljoprivrednog Instituta Osijek, Mjesnog odbora Široko Polje, Zavoda za sjemenarstvo i Farme Senkovac.

                                   Područni odjel HZPSS-a Osječko-baranjske županije
Željko Vencl,dipl.ing.agr.