Stočarska izložba Krapinsko-zagorske županije

Među simentalkama u kategoriji steonih junica prvo mjesto osvojila je Gama, Milana Kusa iz Lobora, a u kategoriji prvotelki pobijedila je Cija, Božidara Domitrana iz Martinščine pokraj Zlatara. Srna, vlasnik koje je Stočarski obrt Ljulj, iz Sv. Križ Budinšćine, pobjednica je u kategoriji ostalih krava simentalske pasmine. U kategoriji krava prvotelki holstein-pasmine prvo mjesto osvojila je Palma, vlasnika Zlatka Kuharića iz Vinipotoka kraj Zlatara. Prvo mjesto u kategoriji ostalih krava holstein-pasmine osvojila je Delfina, uzgajivača Horvatinčić autoprijevoz i trgovina, iz Gornje Stubice, a najbolja junica Holstein- pasmine je Lina također vlasništvo Horvatinčić autoprijevoz i trgovina.

zlatar2.jpg     zlatar3.jpg

Šampionkom izložbe proglašena je krava Cveta vlasnika Božidara Domitrana iz Martinšćine i nju je Josip Kraljičković državni tajnik u MPRRR okitio šampionskim zvonom.

Od konja  izlagane su: omice, kobile i pastusi. U kategoriji pastuha hrvatskoga hladnokrvnjaka pobijedio je Ričko vlasnika i uzgajivača Mirka Majseca iz Bobovja. Više stotina posjetitelja izložbe stoke Krapinsko-zagorske županije  moglo je uživati i u prikazu zagorskih purana, ovaca, koza, svinja. Po drugi put je održan i bambino cup gdje se predstavilo deset mladih uzgajivača. Sudionici cupa simbolično su bili nagrađeni od Županije sa željom da u budućnosti budu dobri uzgajivači stoke. Na izložbi je sudjelovalo 14 konjskih zaprega predvođenih jahačima.

Područni odjel  HZPSS-a Krapinsko-zagorske županije je na izložbenom prostoru postavio štand na kojem su se prezentirali stručni materijali službe. Štand je bio vrlo dobro posjećen i ostvareni su mnogobrojni kontakti sa poljoprivrednicima.

            Područni odjel HZPSS Krapinsko-Zagorske županije
Dragutin Kasteljan, dipl. inž. stručni savjetnik