Sajam u Cetingradu

U prostorijama vijećnice u općini Cetingrad, Udruga ovčara i kozara Karlovačke županije i HZPSS u sklopu sajma organizirali su predavanja za uzgajivače ovaca i koza.

Za svakog savjetodavca svakako je lijepo vidjeti dvoranu punu poljoprivrednika kako pozorno slušaju predavanje, a sa druge strane neugodno jer od šezdesetak slušača polovica je moralo stajati jer je nedostajalo stolica.

cetina2.jpg

Prvo predavanje održao je dr. sc. Antun Kostelić sa Zavoda za opće stočarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu sa zanimljivom temom „Bolesti u uzgoju ovaca“. Nakon ovog predavanja, muški dio populacije prepustio je ženskim članovima obitelji da odlušaju drugo predavanje mr. sc. Ane Grgas, višeg stručnog savjetnika za male životinje HZPSS-a  „Škola filcanja – prikaz izrade predmeta od vune“. Ubrzo su spretne ženske ruke dobile priliku oblikovati različite ukrasne i uporabne predmete od vune, a kući su zasigurno otišli sa ponekom idejom kako iskoristiti barem jedan dio vune koja je najveći problem naših uzgajivača ovaca.

Područni odjel HZPSS-a Karlovačke županije,
Bernarda Kasunić, dipl. ing. agr., stručni savjetnik za stočarstvo