8. sajam Proizvodi hrvatskog sela

PROIZVODI HRVATSKOG SELA su specijalizirana sajamska priredba na kojoj se izlažu, promoviraju i prodaju proizvodi hrvatskog sela: hrana i piće, proizvodi kućne radinosti i tradicijskih obrta.

Prema broju izlagača i prema ostvarenim rezultatima PROIZVODI HRVATSKOG SELA su najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj. Do sada je na PROIZVODIMA HRVATSKOG SELA izlagalo oko tisuću proizvođača iz svih krajeva Hrvatske, a posjetilo ga je više od trideset tisuća potrošača.

PROIZVODI HRVATSKOG SELA pripomogli su buđenju zanimanja domaćeg tržišta za seljačke proizvode, a proizvođače većeg broja proizvoda, posebice prerađevina, ohrabrili i potakli da povećaju proizvodnju i legaliziraju ponudu. Danas su oni uspješni tržni proizvođači.

Temeljni ciljevi ove priredbe ostali su isti: promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača s proizvodima do kojih teže dolaze. Naravno, nismo zaboravili na kulturu i tradiciju hrvatskog sela.

Ove godine na sajmu će izlagati rekordnih 400 izlagača iz svih krajeva Hrvatske. Očekuje se oko petnaestak tisuća posjetitelja. Stoga smo priredbu preselili s dosadašnje lokacije na Jezero Bundek.

Pored tradicionalnih prodajnih izložbi hrane, pića, rukotvorina i suvenira posebno atraktivna će biti 3. izložba hrvatskih pasmina domaćih životinja, Bambino kup – natjecanje mladih uzgajivača teladi te ocjenjivanje hrvatskih tradicijskih proizvoda. Sajam će obogatiti dva okrugla stola: Mjere ruralnog razvitka u EU i Šuma prijatelj sela. Za sladokusce će biti atraktivno pripremanje tradicionalnih hrvatskih jela.

Tijekom održavanja sajma nastupat će više kulturno-umjetničkih društava i tamburaških sastava.

Organizatori 8. Sajma PHS su Grad Zagreb, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo i Agrarno Savjetovanje d.o.o.

pročelnik Ureda
Emil Tuk, dr. vet. met.

za Agrarno savjetovanje d.o.o.
dr. sc. Damir Kovačić       

Pripremi za ispis